Koog aan de Zaan

Koog aan de Zaan bestaat uit Oud-Koog en Westerkoog en wordt gescheiden door NS Station Koog aan de Zaan en de Provincialeweg met een directe oprit naar de A8.
Oud-Koog kenmerkt zich door de historische waarde van het industriële verleden. Monumentale statigheid voor de directiepanden van weleer en het rijke erfgoed van de tot luxe appartementen omgebouwde fabriekscomplexen inspireren tot nieuwbouw van een hoog niveau.

Afgelopen zomer is in Koog aan de Zaan, aan de kant van Westerkoog, het sportieve hart van de Zaanstreek geopend: het Topsportcentrum. Korfbal, volleybal, voetbal, sporten die op hoog niveau beoefend worden in de Zaanstreek. De Zaanse jeugd begint al vroeg met sporten en Zaanstad heeft zich ten doel gesteld talent en passie te stimuleren. Want sporten is gezond!
Met resultaat want zowel de korfballers als de volleyballers scoren hoog in de landelijke competitie. Ook de talentscouts van de verschillende Zaanse voetbalclubs en atletiekverenigingen kunnen geregeld een naam aan hun wensenlijst toevoegen.
Zo fanatiek hoeft het natuurlijk niet, jong en oud sporten vooral voor de gezelligheid, de saamhorigheid en gewoon omdat het goed is voor lichaam en geest.

Provincie
Noord-Holland

Gemeente
Zaanstad

Inwoners
11349

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Koog aan de Zaan
... error
Hierbij abonneer ik mij op de nieuwsbrief en ga ik akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.

FOTO'S