Nieuws

Groen licht woonbestemming Brokkingterrein

29 jan. 2018

Groen licht woonbestemming Brokking Vorige week is een belangrijke horde genomen in de transformatie van voormalig fabrieksterrein Brokking naar 180 woningen aan het water toen de gemeenteraad van Zaandam bestemmingsplan 'Zaans Pijl' voor het terrein vaststelde.

Bouw Romanov start 1 februari!

25 jan. 2018

De aanblik van het Zaandamse Stadshart zal binnenkort definitief verder verfraaien met de komst van Romanov. Op één na zijn alle appartementen en studio's verkocht. Op 1 februari wordt de bouwstart feestelijk gevierd met alle kopers.

Van Oost naar West in Zaandam

23 jan. 2018

De spooroverbouwing in het centrum van Zaandam gaat de uitvoering in. De aanbesteding is succesvol afgerond en de definitieve gunning heeft op 22 januari plaatsgevonden. De opdracht is door ProRail, NS Stations en gemeente Zaanstad gegund aan aannemer Hegeman Bouw & Infra B.V. De aannemer start al snel met de voorbereidende werkzaamheden. Naar verwachting vindt de oplevering plaats in het najaar van 2019.

Noordeinde Wormerveer eindelijk ontwikkeld?

19 jan. 2018

Donderdag 18 januari ondertekenden wethouder Dennis Straat en Edward Zevenbergen, directeur BPD Ontwikkeling B.V. de anterieure overeenkomst Noordeinde. Dit brengt de ontwikkeling van woningbouw op het braakliggende terrein aan het Noordeinde in Wormerveer een stap dichterbij. Afbeelding: Google Streetview

Fijne en veilige jaarwisseling!

31 dec. 2017

Nieuwbouw Zaanstreek wenst al haar lezers en abonnees een gezellige jaarwisseling. Wij laten ons de oliebollen goed smaken en maken ons op voor een fantastisch woonrijk 2018!

Tussen kus en kitsch aan het kanaal

14 dec. 2017

Op onze Zaanse Schans vind je ze in alle verschijningsvormen: sleutelhangers, posters, behang, stickers, bordjes, beeldjes klein, groter, grootst... het bekende kussende boerenstelletje. De XXXL uitvoering is gistermiddag onthuld. Verliefd staan zij je op te wachten als je met de Hempont naar Amsterdam gaat.

Ruim 7 miljoen voor woningbouw Noord-Holland

14 dec. 2017

De provincie Noord-Holland stelt ruim 7 miljoen euro beschikbaar voor het versnellen van woningbouw in de provincie. Dit geld is bedoeld voor het opzetten van een pool met tijdelijke krachten die er bijvoorbeeld voor zorgen dat vergunningen voor het bouwen van woningen sneller worden afgehandeld. Daarnaast wil de provincie gemeenten helpen een aantal grote woningbouwprojecten eerder te laten starten.

Verkoop gestart van De Klamperhoek

08 dec. 2017

Afgelopen woensdagavond startte de verkoop van de 28 stadsappartementen en 4 loftwoningen van De Klamperhoek aan de Oostzijde in Zaandam. De belangstelling was groot. Brochures en inschrijfformulieren vonden gretig aftrek. Vrijdag 15 december om 17 uur precies sluit de inschrijvingstermijn.

Eerste paal Park De Weer

08 dec. 2017

Afgelopen donderdag heeft wethouder Addy Verschuren de eerste paal geslagen voor het project Park de Weer, nabij het Darwinpark in Zaandam. Daar kwam geen voorhamer aan te pas maar zwaar materieel...

Systeemupdate nieuwbouw zaanstreek

28 nov. 2017

Elk systeem heeft onderhoud nodig, zo ook de datasoftware en -servers achter ons platform. Een grote systeemupdate brengt verbeteringen in de opslag en verwerking van data maar geeft - ondanks grondige testfasen - ook nog wel eens een verrassing. Zonet is de nieuwsbrief verzonden aan alle abonnees van Nieuwbouw Zaanstreek (bijna 4.000 mailadressen!) waarbij de aanhef niet goed gekoppeld is en de lezer werd aangesproken met de verkeerde voornaam. Het euvel is inmiddels hersteld en de nieuwsbrief opnieuw verzonden, met de juiste aanhef.