Nieuws

Gezellige geveltuin

03 mei 2018

Geveltuinen maken een straat een stuk gezelliger. Het is bovendien leuk om als buren met elkaar de straat mooier maken, een straat waarin je je prettig voelt en waar je trots op bent. Ook de natuur zelf heeft er iets aan: regenwater kan makkelijker weg. En planten nemen CO2 op, waardoor de lucht schoner is als het warmer wordt en zorgen ook nog voor verkoeling.

Verkoop De Heren van Wormer gestart!

01 mei 2018

Deze statige Heren, alle acht met de tuin aan het water met een open verbinding naar De Poel en het prachtige natuurgebied ’t Zwet, liggen prachtig op het grensvlak van natuur en ruimte aan de ene kant en alle faciliteiten van het dorp Wormer aan de andere kant. De acht energiezuinige woningen van het type twee-onder-één-kap hebben een vloeroppervlakte van circa 143 m2. De verkoop is inmiddels gestart, inschrijven kan nog tot woensdag 9 mei om 17 uur! 

Start verkoop Brokking aan de Zaan

17 april 2018

Op zaterdag 26 mei zullen belangstellenden voor het prestigieuze Brokking aan de Zaan op de nieuwbouwlocatie worden ontvangen voor de verkoop van de eerste fase. Tussen 10 en 16 uur is het terrein opengesteld en is de volledige verkoopinformatie voorhanden.

Kunnen ze het tóch leuker maken?

11 april 2018

Op de plek waar voorheen de Belastingdienst aan de Houtveldweg in Zaandam zetelde, zullen, als alles naar wens van de gemeente loopt, appartementencomplexen verrijzen met 400 appartementen in het goedkope, middeldure en duurdere segment.

Provincie draagt bij aan Zaanse topsport

05 april 2018

De provincie Noord-Holland vindt het belangrijk nog aantrekkelijker te zijn voor internationale, olympische én paralympische sportevenementen en accommodaties. Daartoe trekt zij de portemonnee: ruim € 2.1 miljoen voor acht Noord-Hollandse topsportlocaties, waaronder twee in de Zaanstreek.

Klimaatcafé in Krommenie

26 maart 2018

De stichting Duurzaan en gemeente Zaanstad organiseren gezamenlijk het Klimaatcafé in Krommenie met als thema: wat kun je doen voor en met regenwater?
Hoe maak je een geveltuin? Hoe sluit je een regenton aan op een regenpijp? Welke vaste planten nemen water goed op? In het Klimaatcafé in Grand Café Atlantic op dinsdagavond 27 maart 2018 leer je van alles wat je kunt doen met en voor regenwater.

De lente begint met HOOP

20 maart 2018

Verkoop gestart van 3 bijzondere kavels te koop in pittoresk Zaandijk: twee nieuwe woningen en de her(nieuw)bouw van gemeentelijk monument 'Hero de Jager'. Plan HOOP is een uitstekend voorbeeld van het nieuwe bouwen, waaruit blijkt dat duurzaamheid en respect voor de historische omgeving heel goed hand in hand kunnen gaan. Dat biedt HOOP voor de toekomst!

Overeenkomst over nieuwbouw op Bannehof

15 maart 2018

Gemeente Zaanstad heeft op donderdag 15 maart een koop-, ontwikkel- en realisatieovereenkomst ondertekend over nieuwbouw op de Bannehof in Zaandijk. De ontwikkelcombinatie BPD Ontwikkeling BV en EME II BV (een samenwerking tussen de aannemers Van der Gragt Wormerveer en Tervoort Egmond) gaat op de plek waar ooit het Zaanse gemeentehuis stond het plan ‘De Bannehoven’ ontwikkelen. Na afloop van de ondertekening was er een informatiebijeenkomst voor bewoners die rondom het plangebied wonen.

Groen licht woonbestemming Brokkingterrein

29 januari 2018

Groen licht woonbestemming Brokking
Vorige week is een belangrijke horde genomen in de transformatie van voormalig fabrieksterrein Brokking naar 180 woningen aan het water toen de gemeenteraad van Zaandam bestemmingsplan 'Zaans Pijl' voor het terrein vaststelde.

Bouw Romanov start 1 februari!

25 januari 2018

De aanblik van het Zaandamse Stadshart zal binnenkort definitief verder verfraaien met de komst van Romanov. Op één na zijn alle appartementen en studio's verkocht. Op 1 februari wordt de bouwstart feestelijk gevierd met alle kopers.

Van Oost naar West in Zaandam

23 januari 2018

De spooroverbouwing in het centrum van Zaandam gaat de uitvoering in. De aanbesteding is succesvol afgerond en de definitieve gunning heeft op 22 januari plaatsgevonden. De opdracht is door ProRail, NS Stations en gemeente Zaanstad gegund aan aannemer Hegeman Bouw & Infra B.V. De aannemer start al snel met de voorbereidende werkzaamheden. Naar verwachting vindt de oplevering plaats in het najaar van 2019.

Noordeinde Wormerveer eindelijk ontwikkeld?

19 januari 2018

Donderdag 18 januari ondertekenden wethouder Dennis Straat en Edward Zevenbergen, directeur BPD Ontwikkeling B.V. de anterieure overeenkomst Noordeinde. Dit brengt de ontwikkeling van woningbouw op het braakliggende terrein aan het Noordeinde in Wormerveer een stap dichterbij.
Afbeelding: Google Streetview

Fijne en veilige jaarwisseling!

31 december 2017

Nieuwbouw Zaanstreek wenst al haar lezers en abonnees een gezellige jaarwisseling. Wij laten ons de oliebollen goed smaken en maken ons op voor een fantastisch woonrijk 2018!

Tussen kus en kitsch aan het kanaal

14 december 2017

Op onze Zaanse Schans vind je ze in alle verschijningsvormen: sleutelhangers, posters, behang, stickers, bordjes, beeldjes klein, groter, grootst... het bekende kussende boerenstelletje. De XXXL uitvoering is gistermiddag onthuld. Verliefd staan zij je op te wachten als je met de Hempont naar Amsterdam gaat.

Ruim 7 miljoen voor woningbouw Noord-Holland

14 december 2017

De provincie Noord-Holland stelt ruim 7 miljoen euro beschikbaar voor het versnellen van woningbouw in de provincie. Dit geld is bedoeld voor het opzetten van een pool met tijdelijke krachten die er bijvoorbeeld voor zorgen dat vergunningen voor het bouwen van woningen sneller worden afgehandeld. Daarnaast wil de provincie gemeenten helpen een aantal grote woningbouwprojecten eerder te laten starten.

Verkoop gestart van De Klamperhoek

08 december 2017

Afgelopen woensdagavond startte de verkoop van de 28 stadsappartementen en 4 loftwoningen van De Klamperhoek aan de Oostzijde in Zaandam. De belangstelling was groot. Brochures en inschrijfformulieren vonden gretig aftrek. Vrijdag 15 december om 17 uur precies sluit de inschrijvingstermijn.

Eerste paal Park De Weer

08 december 2017

Afgelopen donderdag heeft wethouder Addy Verschuren de eerste paal geslagen voor het project Park de Weer, nabij het Darwinpark in Zaandam. Daar kwam geen voorhamer aan te pas maar zwaar materieel...

Systeemupdate nieuwbouw zaanstreek

28 november 2017

Elk systeem heeft onderhoud nodig, zo ook de datasoftware en -servers achter ons platform. Een grote systeemupdate brengt verbeteringen in de opslag en verwerking van data maar geeft - ondanks grondige testfasen - ook nog wel eens een verrassing. Zonet is de nieuwsbrief verzonden aan alle abonnees van Nieuwbouw Zaanstreek (bijna 4.000 mailadressen!) waarbij de aanhef niet goed gekoppeld is en de lezer werd aangesproken met de verkeerde voornaam. Het euvel is inmiddels hersteld en de nieuwsbrief opnieuw verzonden, met de juiste aanhef.

Heerlijk avondje pas 6 december!

27 november 2017

Op woensdag 6 december van 17 tot 19 uur zal bij Thijssen Makelaardij een informatieavond worden georganiseerd voor belangstellenden in Appartementencomplex De Klamperhoek aan de Oostzijde in Zaandam.

Schoonste winkelgebieden vind je in Zaanstad

21 november 2017

De gemeente Zaanstad is de winnaar van de titel ‘Grote Gemeente met Schoonste Winkelgebieden’ in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2017. Dat maakte NederlandSchoon woensdag 20 november bekend tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’.

Nieuwbouw in historisch Zaandijk

08 november 2017

Het lijkt een contradictio in terminis maar in historisch Zaandijk wordt een monument nieuw opgebouwd en geschikt gemaakt als comfortabel woonhuis. Pand "Hero de Jager", met de oorsprong in de 17e eeuw wordt herbouwd, vergezeld van twee qua duurzaamheid hypermoderne woningen.

Vrijdag sluit de inschrijving Lenteweelde!

08 november 2017

Er zijn van die zaken waarvan je in één klap weet dat het goed is. Lenteweelde in Koog aan de Zaan is zo'n project waar veel mensen direct een klik mee hebben. De inschrijfformulieren van geïnteresseerden stromen binnen. Zit jij er al bij?

Groene vingers en droge voeten

08 november 2017

Als je op zoek bent naar een nieuwbouwwoning denk je nog niet direct aan de tuininrichting. Die dromen komen meestal pas als je weet wat de oppervlakte is, hoe de oriëntatie en waar je tuin aan grenst. Duurzaan.nl geeft praktische tips over de functie van groen.

Vind ons leuk!

08 november 2017

Onze Facebookpagina is het verlengstuk van deze nieuwsbrief en de website. Hier kunnen we net iets meer kwijt, soms zelfs tegelijkertijd met de nieuwsitems. Deze nieuwsbrief is snel maar soms zijn onze andere social mediakanalen nog vlotter. Ga naar onze facebookpagina en like ons! De link met het bekende icoon staat onderaan deze nieuwsbrief.

Start verkoop Lenteweelde

02 november 2017

Vanavond start verkoop Lenteweelde: van 17:00 tot 19:00 uur in
de oude winkel Lenteweelde,
Zuideinde 1
1541 CA Koog aan de Zaan

Prinsheerlijk wonen in Westzaan

02 november 2017

In de vorige nieuwsbrief gaven wij het al aan: er zijn in het Westzaanse project Vaartzicht, op het terrein van de voormalige papierfabriek aan de Nauernasche Vaartdijk, nog woningen van het type Prinsenhof beschikbaar gekomen.